Welcome to this blog. You maybe have seen me in the ski jumping hill in Norway and it is absolutely right. The text is in Norwegian, about how this is for me to be Tom Hilde fans. Feel free to comment, it would be nice.

Translate

lørdag 18. februar 2012

Tom Hilde sitt første hopprennrenn etter skaden!

Kom tilbake til Klingenthal!
Etter et skade avbrekk på nærmere 40 dager kom endelig Tom Hilde tilbake til bakken i Klingenthal. Under kvalifiseringen gjorde Tom Hilde et supert hopp på 136,5 meter, dette holdet til å vinen kvalifiseringen i Klingenthal. Selv var Tom Hilde superfornøyd med å endelig være tilbake blant gutten i Verdenscupen og over sitt supre hopp. Å da smiler man fra øre til øre og det er noe Tom Hilde kan. Kanskje er ikke det så rart når man tenker på at det for litt over en måned siden så ut til at ham kom til å miste årets store happening nemlig VM i Vikersund. Nå banker Tom på VM døren sammen med mange andre.

Avlysning av rennet.
Rennet i Klingenthal skulle egentlig avvikles den 15 februar klokken 18.00, men grunnet vanskelige forhold og mye vind ble rennet utsatt til dagen etter. Dagen etter var ikke bedre forhold i bakken og etter å ha prøvd i nærme to timer på å få til isåfall en omgang måtte arrangørene gi opp. Rennet ble avlyst noe som de fleste er enige om at er en riktig avgjørelse.

Skiflyvning i  Oberstdorf.
Etter avlysningen var det bare for hoppgutta å pakke og dra de rundt 40 milen det er til Oberstdorf. Dette er en av skiflyvning-bakken som er med i årets Verdenscup. Det som er andreledes når det gjelder skiflyvning er at det er en egen cup. Cupen regnes ut fra hvor godt du har gjort det i tidligere i skiflyging denne sesongen. I denne cupen ligger mage av de Norsk inne blant topp 10 og var dermed forehåndskvalifisert til rennet som gikk i dag.


Ikke helt som forventet i dagen renn.    
http://www.nettavisen.no/sport/vinter/article3330341.ece
Dagens renn var den siste prøven for å sikre seg en VM i Vikersund. Kanskje var det noe av det alvoret som preget mange av de Norsk i dagens renn for de Norske. Johan Remen Evesen skulle virkelig vise at ham var verd en plass på et VM lag. Dermed ble vel hopperne fra Molde litt for ivrig og havnet tilslutt på en skuffende 26 plass. Best av de norske ble Tom Hilde på en 11 plass, tett etterfulgt av Anders Bardal på en 12. Anders Fannemel kom på en 14 plass, Rune Velta havnnet på 17 og Bjørn Einar Romølen kom på en 20 plass. Mest skuffet var vel likevel Vegard Haukoe Sklett klar ikke å komme til finaleomgangen etter et dårlig hopp og en 38 plass. Vinneren var Østerrike Martin Koch. Tom Hilde sier til VG at han er veldig godt fornøyd med hoppingen sin tross en 11 plass. Må huske at jeg har ber rundt 30 hopp i år påpeker Hilde.


Spennene VM uttak til Vikersund.
Til morgendagens lagkonkurranse stiller Norge med Anders Bardal, Tom Hilde, Anders Fannemel og Rune Velta, dermed var dette siste sjanse for Bjørn Einar Romølen og Johan Remen Evensen å overbevise lagledelsen om at de er verd en plass til Vikersund. Spørsmålet er nå om VM i Vikersund ryker for rekordholder Johan Remen Evensen. Siden vi bare kan ta ut 5 hoppere til skiflyvning VM i Vikersund. Jeg mer at vi i Norge her et luksus problem med så mange gode hopper selv om dagens konkurranse ikke beviste det. Det alle sikkert  er enige om er at vi har mange hoppere som ligger på et ekstremt likt nivå. Vi hadde også dobbelt Norsk i COC i dag. Laget blir offentliggjort på Gardermoen mandag. Husk at du kan sette opp ditt favoritt lag til VM i Vikersund her
Jeg gleder meg isåfall til VM i Vikersund!
Vi snakkes!

2 kommentarer:

  1. i denne artikkelen er du med på bildet :)

    http://www.bygdeposten.no/sport/VM_Vikersund/article5934313.ece

    SvarSlett